Top

Arbor Vitae Veteriner Kliniğine Hoş Geldiniz

Çalışma Saatleri :
Sabah=09:00 / Akşam=23:00 Pazar=10:00 / Akşam=19:00
Hemen Ara :
0 551 421 34 21
Mikroçip ve Pasaport İşlemleri

Mikroçip ve Pasaport İşlemleri

Mikroçip ve Pasaport İşlemleri

Hayvanlarda mikro çip ve pasaport zorunluluğu getirilmiştir. Bu noktada tüm hayvanlara 2023 yılı itibari ile mikro çip takılması zorunludur. Mikro çip uygulaması veteriner hekimliklerde yapılabilmektedir. Mikroçip ile hayvanlar kayıt altına alınmaktadır. Bu sayede bilinçsiz şekilde hayvanları sahiplenmenin önüne geçilmektedir. Bunun yanında hayvanın geçmişi ve aşı takvimi de daha kolay kontrol edilmektedir. Veteriner hekimliğimizde mikro çip ve pasaport işlemleri yapılabilmektedir. Hayvanların seyahat edebilmesi için pasaport zorunludur. Bunun yanında tüm evcil hayvanlarda çip zorunluluğu da bulunmaktadır.

Mikroçip Nedir? Nasıl Takılır?

Mikoçip bir nevi hayvan için kimliktir. Özel bir aparat ile hayvanın ensesine takılmaktadır. Hayvana uygulaması sırasında herhangi bir anestezi verilmemektedir. Hayvana takılması ortalama olarak 5 dakika sürmektedir. Mikro çip takıldıktan sonra bu çipin kaydı yapılmaktadır. Bu noktada bu kayıt ev hayvanı kayıt sistemine yapılmaktadır.

Hayvanın üzerindeki yer alan çip özel bir el terminali ile okunabilmektedir. Bu sayede hayvanın bilgilerine ve geçmişine ulaşmak mümkün olmaktadır. Tabii ki bu noktada hayvanın sahibi de bulunabilmektedir. Evcil dostumuzun kaybolması durumunda çip işinizi kolaylaştıracaktır. Bu çip sayesinde kolay bir şekilde evcil hayvanınızı bulabiliriz.     

Mikroçip ve pasaport işlemleri için veteriner hekimlikleri ziyaret edebilirsiniz. Gerekli olan belgeleri sizler için hazırlayacaklar ve gerekli olan testleri yapacaklardır. Bunun yanında size süreç hakkında bilgi de vereceklerdir.

Hayvanlarda Pasaport Uygulaması Nedir?

Evcil hayvanların seyahat edebilmesi için pasaport zorunluluğu getirilmiştir. Bu noktada hayvanlarımız için de pasaport alınması gerekmektedir. Bunun için ilk olarak veterinere gitmeniz gerekmektedir. Veteriner dostumuza kuduz titrasyon testi yapacaktır. Bunun yanında size aşı takvimini de verecektir. Bu 2 belge ile tarım il müdürlüğü hayvan sağlığı şube müdürlüğünden veteriner sağlık sertifikası almalısınız. Hayvan pasaportunun çıkması ortalama olarak 2 hafta sürmektedir.

Bunun yanında e-devlet üzerinden de pasaport alınabilmektedir. E devlet üzerinden başvuru yapıp ödeme gerçekleştirilince doğrulanabilir bir pasaport size hemen verilmektedir. Bu PDF dosyası hayvan pasaportu yerine geçmektedir. Bu sayede hiç beklemenize gerek kalmadan evcil hayvanınız için pasaport alabilirsiniz. Bu yöntemle pasaport alabilmeniz için evcil hayvanınızda çip takılı olması zorunludur.

whatspapp_icon hemenara_icon mail_icon